Yahoo Zoeken

Zoektips

Yahoo Zoeken vindt wat u vraagt; hier vindt u een aantal tips voor betere resultaten.

Kies uw woorden zorgvuldig
Gebruik specifieke woorden om precies te beschrijven wat u zoekt. Meer algemene termen zullen een groter aantal resultaten geven, probeer dus uw zoekactie te verkleinen.
Bijvoorbeeld:

• Probeer “19de-eeuwse stoelen” in plaats van “oud meubilair”.
• Gebruik: “digitale camera beoordelingen” in plaats van “elektronica”.

Zoek naar woorden met meer dan één betekenis. Wanneer u voor informatie zoekt over modellen, geeft u dan ook “mode” of “klei” aan.

Woorden opnemen en uitsluiten
De standaardinstelling is dat Yahoo Zoeken alleen pagina’s weergeeft waarin al uw zoektermen opgenomen zijn. Uitgezonderd zijn zeer algemene woorden zoals “het” en "hoe". Deze verschijnen op zoveel plaatsen, dat deze normaal gesproken uw resultaten niet zullen verbeteren.

Woorden opnemen: Om woorden op te nemen, typt u een 'plus'-teken + voor elk woord. Bijvoorbeeld: Wanneer u pagina’s wilt zien over de nieuwste dingen die “in” zijn, zoekt u op “+in ding”.
Woorden uitsluiten: Om woorden uit te sluiten, typt u een minteken – vóór het woord. Er zullen geen pagina’s met deze woorden in uw zoekresultaten verschijnen. Bijvoorbeeld, wanneer u pagina’s wilt zien over honden met geen verwijzing naar poedels, zoekt u op “honden –poedels”.

Of / Of
Wanneer u geïnteresseerd bent in twee of meer alternatieven tegelijk gebruikt u ‘OF’ in hoofdletters. Bijvoorbeeld, zoek op “nieuw-zeeland kayaken OF fietsen”.

Woordvolgorde
Om op een exacte woorden te zoeken zet u eenvoudigweg twee of meer woorden tussen aanhalingstekens. Bijvoorbeeld, zoek op "to be or not to be" (met de aanhalingstekens in het kader getypt).

Zoek op meta-woorden
Hier is een lijst van speciale trefwoorden die u resultaten geeft die uniek zijn en speciaal op dat trefwoord betrekking hebben. U kunt deze Meta-woorden rechtstreeks invoeren in het Yahoo Zoekkader.

Site: dit staat u toe om alle documenten binnen een specifiek domein en al zijn subdomeinen te vinden.
Voorbeeld: site:yahoo.com
Hostnaam: dit staat u toe om alle documenten van alleen één specifieke host te vinden.
Voorbeeld: hostnaam:autos.yahoo.com
Link: dit staat u toe om documenten te vinden die met een specifieke url gelinkt is.
Voorbeeld: link:http://autos.yahoo.com/
URL: dit staat u toe om een specifiek document in onze index te vinden.
Voorbeeld: url:http://edit.autos.yahoo.com/reparatie/tree/0.html
Inurl: dit staat u toe om specifieke trefwoorden te vinden als deel van de geïndexeerde url's.
Voorbeeld: inurl:Bulgaars
Intitel: dit staat u toe om specifieke trefwoorden te vinden als deel van de geïndexeerde titels.
Voorbeeld: intitel:Bulgaars